Oslo-ordfører Fabian Stang (H) har tidligere uttalt at politiske vedtak ikke skal feires i Rådhuset. Han har derfor sagt nei til homofest i Rådhuset.Men Anniken Huitfeldt har tydeligvis studert Rådhusets regelverk, skriver Dagsavisen. I et brev til ordføreren peker hun på at det i retningslinjene heter at «Rådhushallen kan tas i bruk etter forespørsel fra nasjonal myndighet».- Fabian har sett på regelverket. Men jeg tror både Fabian og jeg er enige om målet. Jeg oppfatter det slik at også Fabian setter pris på det den nye loven står for. Derfor vil jeg gjerne bidra til å løse situasjonen ved å stille som vertskap, sier Huitfeldt til avisen.Fabian Stang har ikke ønsket å kommentere Huitfeldts utspill.Saken har skapt stor debatt. Rune Gerhardsen (Ap) uttalte i Dagsavisen tirsdag at Rådhuset bør åpnes for homofil folkefest for ny ekteskapslov.Gerhardsen er uenig med Stang, og sier at ordførerens begrunnelse for å si nei, ikke holder.- Dette bør vi åpne for. Dette er ikke en politisk sak som man kan bruke reglementet mot. Det dreier seg om et vedtak gjort i Stortinget som innebærer en markering som er viktig for mange mennesker her i landet. Vedtaket er knyttet til viktige seremonier i livet, sa Gerhardsen tirsdag.Høyres stortingsrepresentant og medlem i justiskomiteen på Stortinget, André Oktay Dahl, synes derimot ikke at Rådhuset er det beste stedet å feste.- Jeg oppfordrer regjeringen til å sørge for fest, og jeg mener den bør holdes på Akershus slott. Det er et mer egnet sted for å feire en nasjonal begivenhet i stedet for Rådhuset. Som tilhenger av felles ekteskapslov er jeg interessert i at en slik fest blir best mulig, og av erfaring synes jeg at Akershus slott er et bedre sted å feire en viktig nasjonal begivenhet enn Rådhuset, sier Oktay Dahl til NTB.Stortingsrepresentanten mener at dette er den beste måten saken kan løses på.- Det er viktig for regjeringen å markere ekteskapsloven, og da kan en feiring på Akershus slott løse striden rundt lokaliseringen av en slik fest, mener Oktay Dahl.Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) håpet å lage en folkefest for å feire at homofile og heterofile blir likestilt i en ny ekteskapslov. LLH mener Rådhuset vil være et fint sted å feste.- Vi er veldig glade for at barne- og likestillingsministeren har vist så stor gjennomslagskraft ved å først fremme forslaget om ny ekteskapslov i Stortinget, for deretter å sørge for en verdig markering av den nye loven, sier leder Jon Øyan i LLH til Dagsavisen.Forslaget til ny ekteskapslov skal behandles i Stortinget 11. juni. Det er ventet at bare Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet vil gå imot den nye loven. (©NTB)