Da løsgjengerparagrafen ble fjernet fra lovverket i 2006 ble også forbudet mot tigging i praksis opphevet.Byrådsleder Erling Lae mener at Stortinget ikke visste hva de gjorde:- Det er frustrerende og det er som å snakke til en vegg, sier han om forsøket på dialog med stortingspolitikerne.- Alt vi advarte mot har skjedd, men mye verre. Det er flere tiggere, flere svindlere og mer organisert kriminalitet. Politiet og statsadvokaten er enig med oss, sier Lae til Lokalavisen Frogner-St. Hanshaugen.Lae sier at løsgjengerparagrafen var gammeldags, men mener at den burde vært erstattet med noe annet, ikke bare fjernet. Han er ikke ute etter å bøtelegge dem som sitter på gaten med en kopp. Det er pågående tiggere og bakmenn for organisert kriminalitet han vil til livs.- Tiggingen er ofte et skalkeskjul. Norske myndigheter må kunne reagere når mennesker kommer som turister, uten en eneste krone på seg, mener Lae. (©NTB)