Obama tar avstand fra pastor

Barack Obama sier han er opprørt av det han kaller destruktive utspill fra sin tidligere pastor Jeremiah Wright.

Foto: Scanpix
Politikk

Den kontroversielle pastoren har skapt hodebry for senatoren, som kjemper en langdryg kamp mot senator Hillary Clinton om å bli Demokratenes kandidat i presidentvalget i høst.Mandag kom pastoren med nye voldsomme utspill på en pressekonferanse i Washington, noe som ikke falt i god jord hos Obama.- Jeg er opprørt av utspillene hans, og det skuespillet vi så i går, gjorde meg nedstemt, sa Obama tirsdag, dagen etter at den amerikanske pastoren kom med nye kontroversielle uttalelser på en pressekonferanse i Washington.Obama har kjent pastor Jeremiah Wright i snart 20 år. Han ble viet av Wright, og de to døtrene hans ble døpt av Wright. Men Obama gjør det klart at han ikke deler synspunktene til den kontroversielle pastoren.- Det han sier, er ikke bare splittende og destruktivt, men jeg tror også det kan ende opp med å bli en støtte for dem som tærer på hatet. Jeg synes disse utspillene bidrar til å gi et skjevt bilde av den svarte menigheten, sa Obama.Neste uke arrangerer Demokratene primærvalg i delstatene Indiana og North Carolina. (©NTB)

Nyheter
Politikk