- Vi får nå jevnlig meldinger om mulig ulovlig felling av ulv, sier miljøteamleder i Økokrim, Hans Tore Høviskeland, til Nationen. Han forteller at tipsene er blitt bare flere og flere de siste ukene.I kjølvannet av den illegale ulvejakta skal ulveforkjempere ha blitt truet på livet og biler og annen eiendom er ramponert.Det er Hedmark politidistrikt som etterforsker sakene, med bistand fra Økokrim som fredag samlet representanter for lensmannsetatene i ulverevirene, Statens naturoppsyn og Skandulv på Kongsvinger for å vurdere situasjonen.Politiet innrømmer at de registrerer at klimaet mellom motstandere og tilhengere av ulv i en del regioner er blitt tøffere.Kurt Oddekalv i Miljøvernforbundet opplyser at de til nå har fått inn over 30 meldinger om illegal ulvejakt. Forbundet har utlovet en dusør på 60.000 kroner for tips som leder til at folk som driver ulovlig ulvejakt blir pågrepet. (©NTB)