Per Sandberg angrepet utenfor Stortinget

Nestformann Per Sandberg i Frp er blitt angrepet med spark og strupetak utenfor Stortinget.

FrPs Siv Jensen sammen med Frps Per Sandberg i stortingssalen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Politikk

Sandberg ble reddet etter at SVs Hallgeir Langeland kom ham til unnsetning, melder NRK.- Han gikk til angrep på Per da vi sto utenfor inngangen. Han gikk i strupen på ham og sparket ham. Jeg prøvde å få ham vekk, og da gikk han på meg også. Etter hvert forsto han at det ble litt for mye og stakk av, forteller Langeland.- Vi sto og tok en røyk, og så kom det en person som var veldig aggressiv og gikk til angrep på oss. Han sparket litt og gikk etter strupen på meg, og jeg fikk det jeg pleier å kalle en god, gammel fotball-lårhøne, forteller Sandberg.Nå har Sandberg fått råd fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om holde seg borte fra offentlige steder.- Men da har vi tapt, sier Sandberg, som mener det ville ramme demokratiet hvis offentlige personer ikke kan oppholde seg ute blant folk.Den dagen jeg ikke kan gå på gata eller på en pub, så slutter jeg heller med politikk, sier han.De to politikerne har ikke villet snakke om episoden før nå og anmeldte ikke saken til politiet. (©NTB)

Nyheter
Politikk