Hagee, som nylig kapret overskriftene med støtte til den republikanske presidentkandidaten John McCain og kritikk av den katolske kirke, kom sammen med flere hundre tilhengere til Israel for å gi sin støtte til den jødiske staten.I en tale til et amerikansk publikum på et konferansesenter i Jerusalem insisterte han på at Israel må beholde kontrollen over Øst-Jerusalem.- Å overlate deler av eller hele Jerusalem til palestinerne er det samme som å overlate det til Taliban, sa Hagee med den konservative tidligere statsministeren Benjamin Netanyahu ved sin side.Øst-Jerusalem ble sammen med resten av Vestbredden okkupert av Israel under seksdagerskrigen i 1967, og senere annektert. Det internasjonale samfunn betrakter okkupasjonen som ulovlig og aksepterer heller ikke anneksjonen av Øst-Jerusalem.Støtten som konservative amerikanske kristne gir til okkupasjonen er kjærkommen for konservative i Israel, men fredsbevegelsen mener at den forstyrrer fredsprosessen.Hagees kommentarer om den katolske kirken var så ekstreme at McCain ble tvunget til å ta avstand. Hagee sa blant annet at det var katolsk antisemittisme som skapte Adolf Hitler. (©NTB)