Regjeringen bedt om å bidra til homofest

Regjeringen er blitt bedt om å involvere seg i debatten om feiringen av felles ekteskapslov i Rådhuset i Oslo.

Politikk

Regjeringen er etter det NTB erfarer blitt bedt om å stille med en statsråd som kan være vert i Rådhuset under feiringen av en felles ekteskapslov.Begrunnelsen for oppfordringen, som skal ha kommet i form av et brev til regjeringen, er at en slik feiring vil være en nasjonal begivenhet.Gerhardsen mot StangOslo-ordfører Fabian Stang (H) har tidligere uttalt at politiske vedtak ikke skal feires i Rådhuset. Han har derfor sagt nei til homofest i Rådhuset.Saken har skapt stor debatt. Rune Gerhardsen (Ap) uttalte i Dagsavisen tirsdag at Rådhuset bør åpnes for homofil folkefest for ny ekteskapslov.Gerhardsen er uenig med Stang, og sier at ordførerens begrunnelse for å si nei, ikke holder.- Dette bør vi åpne for. Dette er ikke en politisk sak som man kan bruke reglementet mot. Det dreier seg om et vedtak gjort i Stortinget som innebærer en markering som er viktig for mange mennesker her i landet. Vedtaket er knyttet til viktige seremonier i livet, sa Gerhardsen tirsdag.

Nyheter
Politikk