Solberg krever at Frp jenker seg

Høyre-leder Erna Solberg går langt i retning av å kreve at Fremskrittspartiet må endre standpunkter på viktige områder for at det skal bli en borgerlig samling ved valget i 2009.

Foto: Scanpix
Politikk

I sin tale til landsmøtet i Høyre fredag sa Solberg at de fire partiene på ikke-sosialistisk side må starte ferden mot et regjeringsskifte ved å dyrke det de har felles. Men Høyre står ved sine inngåtte forlik, og Frp er den som må justere sine standpunkter.Etter talen presiserte Høyre-lederen at de fire partiene ikke gjensidig må utelukke hverandre eller nedlegge veto mot ulike konstellasjoner. Dette var klart myntet på KrF-leder Dagfinn Høybråten og Venstres leder Lars Sponheim som begge har utelukket ethvert samarbeid med Frp i regjering.Står ved forlik- Vi må skape et klima for borgerlig samling, og det gjør vi ikke ved å stadig utelukke ting. Jeg vil holde alle muligheter åpne. Jeg slamrer ikke med noen dører, for da stenger jeg samtidig for noen løsninger. Og det kommer jeg ikke til å gjøre, sa Solberg.Hun understreket at Høyre er et ansvarlig parti som står ved alle de forlik som er inngått, det være seg pensjonsforliket, klimaforliket eller enigheten om hvordan handlingsregelen skal tolkes.

Nyheter
Politikk