Storberget vil ta knekken på angrep mot pelsnæringen

Justisminister Knut Storberget (Ap) varsler at han skal sette en stopper for de mange angrepene mot pelsnæringen.

Politikk

- Denne typen kriminalitet, både den vi ser i Norge og internasjonalt, er organisert og til de grader infam overfor de familiene som rammes. Selv om mange av oss er opptatt av dyrevern, er dette helt uakseptabelt, sier Storberget til Aftenposten.Han varsler at han snarlig skal holde et møte med bransjeorganisasjonen Pelsinform, og at politiet skal delta på møtet. Bare det siste halvåret har det vært 50 politianmeldte angrep. Ingen er pågrepet.Aksjonene følger oppskriften fra Storbritannia, Sverige og andre land. Vinduene i Oslos pelsbutikker blir jevnlig knust, låsene limt igjen og fasaden tilgriset med syreholdig maling. Aksjonister iført hetter slår som regel til om natten, men noen ganger også på dagtid. De bruker hansker og fotposer for ikke å sette spor og forsvinner like raskt som de dukker opp.I Trondheim sprengte dyrevernere i oktober to tankbiler med tidsinnstilte brannbomber, og politiet har ingen spor å gå etter.Politiets sikkerhetstjeneste har tidligere sagt at de overvåker 10-15 dyrevernere, og prioriterer sammen med politiet angrepene høyt.- Det sier noe om hvor utfordrende disse sakene er. Selv om ingen foreløpig er pågrepet, er det ikke slik at politiet hviler. Jeg håper virkelig på et gjennombrudd. Denne atferden er ikke bare et overgrep mot familiene som rammes, men den ødelegger også for den seriøse debatten om dyrevern, sier Storberget. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv