Åslaug Haga bygget ulovlig

Vil nå ha unntak fra standsoneloven for å bygge mer

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Politikk

Dette skriver VG i dagens utgave.Statsråden og UD-topp Bård Hopland har i ti år hatt en ulovlig oppsatt brygge på sitt idylliske landsted i Nordfjord. Nå vil ekteparet ha unntak fra standsoneloven for å bygge på brygga, med en elleve meter lang, ny brygge.Nettopp å stanse inngrep i standspnen har vært en av fanesakene til den rødgrønne regjeringen. Da Stryn kommune skulle behandle søkanden om nybygget, oppdaget de at ekteparet Haga/Hopeland i ti år har hatt stående en brygge som aldri har vært byggemeldt.Haga selv legger seg padde flat i denne saken- Realiteten er at det er min mann som har håndtert alt med hytta. Jeg var ikke klar over dette før inntil nylig, og det er nå satt i gang en prosess for å rydde opp i dette, sier Haga til avisen VG.- Jeg legger meg helt flat. Får vi ikke byggetillatelse nå skal brygga selvsagt rives, legger hun til.

Nyheter
Politikk