Åslaug Haga-skandalen vokser og vokser

Åslaug Hagas problemer med byggerot er mer omfattende enn tidligere kjent. Nå viser det seg at hun og mannen bor ulovlig i deler av sin egen bolig.

Foto: Scanpix
Politikk

Åslaug Haga og hennes mann, UD-diplomaten Bård Hopland, ønsket seg større plass. Derfor søkte de i 1994 om å få bygge på 75 kvadratmeter med stue, spisestue og entré. I tillegg ønsket de å bygge en overdekket terrasse. Søknaden ble godkjent, og påbygget ble oppført.Da byggearbeidene var ferdige, unnlot ekteparet Haga og Hopland å sende inn søknad om brukstillatelse. Ekteparet har dermed ikke fått den tillatelsen de trenger for lovlig å ta tilbygget i bruk. Stua, spisestua og entreen har dermed vært i ulovlig bruk siden 1995, skriver Dagbladet.Saken er ukjent for Ås kommune.- I våre arkiver finner vi ikke verken søknad om brukstillatelse eller brukstillatelse fra kommunen, sier bygnings- og reguleringssjef Ivar Gudmundsen i Ås kommune til Dagbladet.Ifølge Hagas tidligere arbeidsplass, Kommunaldepartementet, er det påbudt å ha enten en brukstillatelse eller en ferdigattest.- Dette er helt nytt for oss. Formelt så skal alle boliger ha brukstillatelse eller ferdigattest. Denne dokumentasjonen er blant annet viktig overfor forsikringsselskap og bank, sier teknisk sjef Arnt Øybekk i kommunen. (©NTB)Åslaug Haga-skandalen vokser og vokser. Foto: Scanpix

Nyheter
Politikk