Hele Europa i rødt

De to første timene av børsdagen startet bra i Europa. Nå er alle indeksene i rødt utenom én - Oslo Børs.

Foto: HegnarOnline
Politikk

Like etter at startskuddet for tirsdagens handler gikk i Europa, så det relativt lystig ut på børsene rundt omkring. De blå tallene dominerte, og det var kun i Russlands hovedstad Moskva samt i Brussel at man kunne finne noe som lignet på nedgang.Nå er derimot bildet snudd helt på hodet, og i skrivende stund har den rød fargen total dominans på det europeiske kontinent. Det er bare her hjemme i Norge at man fremdeles har hovedindeks i pluss.Nedgang over hele linjenDj Euro Stoxx 50 har nå gått ned 1,41 prosent og står nå i 3381,10 poeng. FTSE 100-indeksen slanker seg 0,92 prosent til 5.615,20 mens CAC 40 i Frankrike står i 4.466,14 poeng - ned 1,03 prosent.Tyske DAX er også ned så langt, 1,46 prosent til 6.492,79 poeng og hos vårt broderfolk i øst er OMX Stockholm 30-indeksen ned 1,58 prosent til 899,98 poeng.Oljen tynger Også her i Europa, som på børsene i Asia og USA, er det den skyhøye oljeprisen som legger en demper på jubelen. Bilsektoren liker dårlig at det svarte gull omsettes for så høye summer som tilfellet er nå, og både Volvo, BMW, Porsche samt Fiat sliter under dagens handel. Heller ikke den relativt sterke euroen mot dollar hjelper på for bilprodusentene.Slik gikk det på børsene i EuropaSlik går det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i Asia Slik går det på børsene i Asia.

Nyheter
Næringsliv