McCain-rådgiver angrer terror-utspill

Mente John McCain ville ha mye å vinne på en ny terroraksjon mot USA foran presidentvalget.

Politikk

John McCain vil ha mye å vinne på en ny terroraksjon mot USA foran presidentvalget, mener en av hans fremste rådgivere.Uttalelsen fra McCains politiske rådgiver Charlie Black har vakt bestyrtelse og høstet skarp kritikk fra flere hold, og mandag måtte Black krype til korset og beklage.- Jeg angrer dypt på uttalelsen, den var upassende, heter det i en kunngjøring fra Black.Det var i et intervju med tidsskriftet Fortune at Black mer enn antydet at republikanernes presidentkandidat ville ha mye å vinne på en et nytt storstilt terrorangrep mot USA foran høstens presidentvalg.- Det ville helt åpenbart være en stor fordel for ham, sier Black i intervjuet.- Det faktum at John McCains fremste rådgiver sier at et terrorangrep på amerikansk jord vil være en stor fordel for deres kampanje, er skammelig og et tydelig eksempel på hvorfor politikken må endres, lød kommentaren fra Barack Obamas talsmann Bill Burton.John McCain var også rask til å distansere seg fra Blacks uttalelse og understreket at han var dypt uenig.- Jeg forstår ikke hvorfor han kan si noe slikt. Det stemmer ikke, sa McCain.

Nyheter
Politikk