Nederland storspilte

Slo verdensmesteren 3-0 og imponerte stort

Foto: Carlsberg
Politikk

Nederland fikk en kjempestart på EM-sluttspillet i Østerrike og Sveits da de slo Italia 3-0 mandag. For første gang siden 1978 vant Nederland over Italia i mesterskapssammenheng.Nederlenderne hadde ingen respekt for de regjerende verdensmesterne og gikk knallhardt til verks. Etter en fartsfylt og spennende 1. omgang ledet de oransje 2-0 til pause etter vidunderlig kontringsfotball.I løpet av det siste kvarteret presset Italia knallhardt på. Men Andrea Pirlo, Alessandro Del Piero og co. måtte konstatere at det ikke gikk. Det gjorde det imidlertid for Nederland. Og det ble etter nok en kontring seieren ble sikret.Dermed ble EM-åpningen bedre enn ventet for Marco van Bastens Nederland, som nå bør seile opp som en av de store favorittene.- Denne seieren gjør at vi står igjen med en enorm stolt følelse. Den første seieren er alltid veldig viktig, og å få den mot Italia gir oss mye selvtillit, sa 2-0-scorer Wesley Sneijder.- Vi må erkjenne tapet og se framover mot de to neste kampene. Det er en fin ting med denne turneringen. Vi møter Romania med en gang, og trenger en seier for å få tilbake stoltheten, sa Italias trener Roberto Donadoni.

Nyheter
Næringsliv