Ny mynt til ære for Wergeland

I anledning 200-års dagen for Henrik Wergelands fødsel, utgir Norges Bank en ny tikronemynt med spesialpreg.

Politikk

Utgivelsen skjer etter initiativ fra Wergeland 2008, som er et samarbeidsprosjekt mellom Nasjonalbiblioteket, Riksarkivet og Eidsvoll 1814.- Tikronen blir satt i sirkulasjon på Henrik Wergelands fødselsdag tirsdag 17. juni, opplyser direktør Trond Eklund i Norges Bank.På myntens forside benyttes portrettet av Harald V slik det har vært brukt på spesialmynter de senere år. Baksiden preges av Henrik Wergelands briller og navnetrekk. Motivet er utformet av designkunstneren Enzo Finger, som kanskje er mest kjent som frimerkekunstner.Lanseringen av den nye mynten vil skje i sammenheng med at Wergelands fødselsdag markeres med flere arrangementer i Oslo sentrum.Spesielt interesserte kan møte opp på Bankplassen for å veksle til seg den nye tikroningen på dagen for Wergelands fødsel. (©NTB)

Nyheter
Politikk