Oljeprisen svakt ned

Oljen roer seg noe etter smått utrolig fredag

Foto: Scanpix
Politikk

Oljeprisen har falt svakt tilbake fra fredagens rekordnotering da WTI-frontkontrakten steg 10,75 dollar, den høyeste økningen på en dag noensinne. Frontkontrakten noteres rundt 137,65 mandag morgen, rundt halvannen dollar høyere enn da Oslo Børs stengte fredag ettermiddag.Oppgangen forklares delvis med en svekket dollar etter arbeidsmarkedsrapporten, samt den israelske transportministeren Shaul Mofazs uttalelser om at et angrep mot Iran for å stoppe utviklingen av atomvåpen var "uunngåelig", og at en slik inngripen kun kunne skje med amerikanske støtte.- Alle disse faktorene bidro til den kraftige oppgangen, men frykt er helt klart den største drivkraften nå. Shorterne var tidligere i uken sikre på at oljeprisen ville falle, men dette får selv rutinerte tradere til å riste på hodet, sa Kevin Kerr, leder for Kerr Trading International til MarketWatch fredag kveld.Dette melder Reuters.

Nyheter
Næringsliv