Pumper 850 milliarder inn i krigskassen

Finansieringen av krigføringen i Irak og Afghanistan være sikret fram til neste sommer.

George W. Bush - Foto: Bloomberg / Finansavisen
Politikk

Representantenes hus i USA vedtok torsdag krigsbevilgningen til krigføringen i Irak og Afghanistan, uten krav om tidsplan for tilbaketrekking av soldatene.Med 162 milliarder nye dollar, nesten 850 milliarder kroner, skal finansieringen av krigføringen være sikret fram til neste sommer.Demokratiske representanter uttrykte frustrasjon over at de måtte gi opp å få med kravet om en tidsplan for tilbaketrekking av soldatene.Det er ventet at Senatet vil behandle krigsbevilgningen i løpet av de nærmeste dagene.Med torsdagens vedtak er det til sammen bevilget 600 milliarder dollar, over 3.000 milliarder kroner, til krigføringen i Irak. I tillegg kommer 200 milliarder dollar til krigen i Afghanistan. De to krigene har dermed kostet USA like mye som fem norske statsbudsjett. (©NTB)

Nyheter
Politikk