- Rentetoppen er nådd

DnB NOR Markets mener rentetoppen er nådd. Hva tror du? Stem her.

Foto: iStockPhoto.com
Politikk

- DnB NOR Markets gjentar at meglerhuset tror rentetoppen er nådd for Norges Bank i denne sykelen selv om "risikoen for ytterligere en renteheving trolig har økt", ifølge et ferskt notat gjengitt av Reuters.ValutaNår det gjelder valuta tror DnB NOR at kronen ikke bør endre seg nevneverdig mot euro på kort sikt.Rentemøte neste uke Neste uke er det rentemøte i Norges Bank, og det er forventet at mange analytikere at Gjedrem skal heve renten. DnB NOR Markets er da uenig i dette, mens en tidiligere forsker ved Norges Bank mener styringsrenten skal opp ytterligere 1,5 prosent.First SecuritiesFirst Securities har til HegnarOnline uttalt denne langsiktige prognosen:- Vi tror 5,75 blir rentetoppen, men at Norges Bank vil sette ned renten til 5,50 i første halvår 2009, og videre ned til 5 prosent i utgangen av 2009, avslutter Wilhelmsen. Han påpeker imidlertid at det er stor grad av usikkerhet i slike langsiktige prognoser.Tror du renta har nådd toppen denne gangen? Stem her.

Nyheter
Næringsliv