Stavanger-flopp for Warren-fond

Benjamin Bye skulle reise 100 millioner til investeringer i fond, men markedet ropte nei. Fem av åtte fond forvaltes av Peter Warren.

Politikk

- Det gikk veldig dårlig. Vi var nok altfor kjedelige, sier Benjamin Bye i Vaagen Asset Management til Finansavisen.Helt siden i fjor høst har de arbeidet med investeringsselskapet Vaagen Porteølje I som skulle investere i ulike fond, eiendomsfond, shippingfond, kombinasjonsfond, aksjefond og hedgefond. De seneste fire ukene er brukt til å markedsføre investeringsselskapet mot investorer.- Planen var å hente 100 millioner kroner. Vi fikk bare inn 15 millioner kroner, men kjører videre til tross for det, sier Bye til Finansavisen.Forretningsidéen er å oppnå en spredning på investeringene som man måtte ha minimum 10 millioner kroner for å oppnå. Inngangsbilletten til Vaagen-fondet utgjør 500.000 kroner.Alt hos WarrenAlternativene investorene har for fondsinvesteringer er ikke veldig imponerende. Ved oppstart består porteføljen av åtte fond. Fem av disse forvaltes av Peter Warren og hans Warren Wicklund. Størst andel plasseres i Realkapital Aktiv Europa med 27 prosent, mens Warren Wicklund World utgjør 22 prosent av porteføljen.

Nyheter
Næringsliv