Voldtektsdømt barnehageassistent anker

Mannen som i forrige uke ble dømt for en overfallsvoldtekt i Kristiansand velger å anke dommen. 21-åringen står fast på at den 22 år gamle kvinnen samtykket til å ha sex med ham.

Politikk

Mannen ble i Kristiansand tingrett dømt til tre år og åtte måneders fengsel for overgrepene. Dommen var mildere enn aktors påstand på fem års fengsel, og statsadvokat Hilde Sakariassen sa forrige fredag at hun ville vurdere å anke. Nå blir det i stedet den domfelte 21-åringen som anker.- Min klient har ikke erkjent straffskyld og vil anke dommen på skyldspørsmålet. Han står fast ved sin forklaring, sier 21-åringens forsvarer, Lill Slinning Vassbotn til NTB.Den 21-årige barnehageassistenten ble ikke trodd i retten da han forklarte at det som skjedde den aktuelle natten, skjedde frivillig. Den fornærmede kvinnen har forklart at hun var på vei hjem da tiltalte overfalt henne i trappeoppgangen, trakk henne bakover ned trappen og holdt henne fast i armene, samtidig som han dunket hodet hennes i murveggen og mot stengulvet. 22-åringen sa hun ble så redd at hun ikke turte å gjøre motstand da mannen tvang seg til samleie og oralsex med henne.I dommen la retten særlig vekt på at det dreier seg om en overfallsvoldtekt gjennomført på en svært nedverdigende måte. Det poengtertes også at handlingen varte over lengre tid, avbrutt av pauser hvor gjerningsmannen hadde gode muligheter til å besinne seg, uten at det ble gjort. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv