Alternativ til G8-møtet i Mali

I byen Katibougou i Mali avholdes det nå et alternativ til G8-møtet i Japan.

Foto: Scanpix

Flere hundre aktivister og globaliseringsmotstandere samlet seg i byen Katibougou i Mali søndag for et møte som skal være et alternativ til G8-møtet i Japan.Arrangør Barry Aminata Toure i den maliske utviklingskoalisjonen CAD-Mali understreket i åpningstalen sin at sosial rettferdighet er grunnleggende i arbeidet med å finne varige løsninger på problemene i fattige land.G8-lederne samles til toppmøte i Japan fra mandag til onsdag, og møtet i Mali er ment å være en motvekt til samlingen av lederne i verdens mektigste land. Forumet i Mali skal spesielt ta opp spørsmål knyttet til kvinners og unge menneskers situasjon i Afrika.- Regjeringene i G8-landene, tungt industrialiserte land, har størst ansvar for klimaendringene og den internasjonale matvarekrisen som har rammet verden, understreket Toure.