Avviser planer om teltleirer

UDI avviser at de har konkrete planer om å opprette nye teltleirer for å sikre tak over hodet til alle asylsøkere som kommer til Norge.

- UDI har ingen planer om å opprette flere plasser for asylsøkere i telt, slik flere medier melder torsdag, skriver Utlendingsdirektoratet (UDI) i en pressemelding.Så langt i år har over 5.000 asylsøkere funnet veien til Norge. Utlendingsdirektoratet (UDI) venter imidlertid at det vil komme ytterligere 10.000 før det nye året er omme.- Foreløpig har vi kapasitet til å håndtere ankomstene med eksisterende plasser, inkludert brakketeltene i Lier. I tillegg har vi for flere uker siden opprettet 120 plasser i brakketelt på Nordbybråten i Østfold. Disse plassene er ikke tatt i bruk, sier fungerende direktør i region- og mottaksavdelingen i UDI, Per Engan-Skei.Norske myndigheter ønsker å møte den eksplosive veksten i asylsøkere med å opprette 20 nye mottak sundt om i landet. Frps innvandringspolitiske talsmann tolker det som om regjeringen ønsker flere asylsøkere til landet.Per-Willy Amundsen mener isteden at innkvartering i teltleirer er noe alle asylsøkere burde gjennom.- Før vi har fått dagens asylpolitikk i orden, krever Frp stansing av opprettelse av nye asylmottak. Vi vil ha alle nye asylsøkere i telt, sier Amundsen til VG.Samtidig er det klart at mange av asylsøkerne som kommer til Norge i høst, skal flyttes inn i vanlige leiligheter og hus rundt om i landet. UDI ønsker å gi asylsøkere en mer normal livssituasjon, skriver Aftenposten.- Særlig for barnefamilier er dette bra. For enslige kan det være en enda større utfordring å bo i desentraliserte mottak. Det er også en utfordring å følge opp beboerne like bra som når de er i sentraliserte mottak, sier kommunikasjonsrådgiver Åsmund Eide i UDI. (©NTB)