Båteiere uten kart

Halvparten av alle båteiere har ikke sjøkart liggende i båten. Fire av ti båteiere kan ikke engang lese dem.

Halvparten av alle båteiere har ikke sjøkart liggende i båten. Fire av ti båteiere kan ikke engang lese dem.Det viser en ny undersøkelse som er gjennomført av Opinion på oppdrag fra Gjensidige. Halvparten av båteierne har ikke sjøkart om bord, og fire av ti båteiere forstår ikke sjøkart, skriver Aftenposten. Samme andel bruker heller aldri sjøkart.- Skal du på sjøen, så tar du med deg et kart. Med mindre du er helt lokalkjent, er det galskap å dra ut i båt uten kart, sier kommunikasjonssjef Ingvar Johnsen i Redningsselskapet.Sjømerkene gir ikke tilstrekkelig sikkerhet, advarer Redningsselskapet. Merkingen er laget for tyngre trafikk enn lystbåttrafikken, og bare én promille av skjær og skvalpeskjær er merket.Sjøfartsdirektoratet håper at innføringen av obligatorisk båtførerbevis vil bedre kartkunnskapene blant båteierne. Bruk av sjøkart vil bli en vesentlig del av opplæringen til obligatorisk båtførerbevis.