Bilgigant stenger fabrikk

Dem amerikanske bilindustrien sliter i voldsom motbakke for tiden. Nå stenger en av gigantene en hel fabrikk for å spare penger.

Rekken av elendig nytt fra USAs bilindustri virker endeløs for tiden, og i går ble atter en begredelig nyhet sluppet. Bilgiganten Chrysler kom da med meldingen om at de planlegger å stenge en hel fabrikk i St.Louis-område i staten Missouri. I tillegg kutter selskapet kraftig tilbake aktiviteten på en av sine andre produksjonssteder.2.400 jobber blir berørt av Chrysler sin ferskeste hestekur, og bakgrunnen for kuttene er sviktende salg i USA av såkalte minivans og pickup-biler. Fabrikken i St.Louis som skal stenges, produserer i dag utelukkende minivans, men fra og med 31. oktober er det altså kroken på døra.1.500 mennesker mister jobbene sine hos Chrysler som følge av kuttene, mens 900 blir permittert.