Børssmil i Asia

Det ble en fin start på uken for asiatiske investorer. De fleste markedene var opp og til og med finansinstitusjonene kunne smile.

En asiatisk trader liker det han ser på en solid børsdag

Etter mye nedgang og mange triste dager var det duket for en aldri så liten opptur på de asiatiske børsene under mandagens handel. De fleste aksjer kunne vise til blå tall denne gang, og det var finanshusene og teknologi-selskapene som viste vei.Dagen begynte med at China Merchants Bank Co. meldte at deres resultat kommer til bli bedre enn hva markedet hadde fryktet. Dette satte for alvor fart i aksjen, som endte opp 6,12 prosent. Dette er den største oppgangen aksjen har hatt på over tre måneder.Banknyheten satte snøballen i gang i Asia, og investorer fikk igjen troen på at de ventede tapene i verdensdalen kanskje ikke blir så ille som man lenge har trodd. I Japan hadde anti-virus-selskapet Trend Micro Inc. også en meget bra dag etter at selskapet ble oppgradert av et meglerhus. Det samme skjedde med det Hong Kong-baserte eiendomsfirmaet Sun Hung Kai Properties Ltd.Japanske Mizuho Financial Group Inc. samt Mitsubishi Estate Co. viste også muskler under mandagens handel, og dermed endte Nikkei 225-indeksen i Japan sitt 12 dager lange ras nedover - en nedgang som ikke har vært verre på 54 år. Indeksen la på seg 0,92 prorsent, og endte til slutt opp på 13.360,04 poeng.MSCI Asia-Pacific-indeksen (som består av 1000 asiatiske aksjer hvorav 60 prosent er japanske) endte opp 0,5 prosent til 133,47 poeng. Indeksen var dog ned 0,6 tidligere på dagen, men hjulpet først og fremst av finansinstitusjonene kreket den seg i blått.Også Hang Seng viste styrke mandag, og endte opp 1,5 prosent til 21.745,20 poeng. Den kinesiske CSI 300 la på seg 4,7 prosent, Kospi i Sør-Korea 0,11 prosent og Strait Times i Singapore 1,09 prosent.Slik gikk det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.