Bombesøk avblåst hos Aker Solutions

Bombegruppen som ble tilkalt etter bombetrusselen mot Aker Stord, fant ikke noe mistenkelig.

Foto: Scanpix

Det opplyser operasjonsleder Dagfinn Torstveit i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB. Han regner med at folk vil gå på jobb ved verftet som normalt fredag.Mellom 500 og 1.000 arbeidere ved Akers anlegg i Leirvik i Stord ble evakuert torsdag ettermiddag etter at en ansatt fant en lapp med påskriften «There is a bomb down here».- Vi fikk melding om at det var blitt funnet en lapp hvor det sto skrevet en bombetrussel. Den skal ha blitt funnet i det ene beinet på en plattform ved Aker Stord. På lappen sto det «There is a bomb down here». Datoen på lappen er 9.11 og den er undertegnet med «Osama», sa Torstveit til NTB torsdag ettermiddag.Mellom 500 og 1.000 personer ble evakuert fra verftet og området ble sperret av.- Alle trodde det var en falsk alarm. Evakueringen skjedde veldig fort. Det virket som alle tok det helt rolig, sier Tom Magne Schei, som jobber for BIS Industrier til Haugesunds Avis' nettutgave.Politiet tok trusselen alvorlig og ba om bistand fra bombegruppen ved Oslo politidistrikt. (©NTB)