Det klare andrevalget

Høyre og Erna Solberg er velgernes klare andrevalg.

Foto: Scanpix

Høyre er det partiet som flest velgere har som sitt annetvalg. En av fem velgere mener Erna Solbergs parti er den beste nummer to.Det går fram av en spørreundersøkelse i Aftenpostens velgerpanel. Panelet består av 2.000 faste personer som spørres jevnlig om sin partitilhørighet.19 prosent mener Høyre er det beste reservepartiet. Ap og SV kommer på delt andreplass med 12 prosent hver, Venstre med 10 prosent og Frp med 9. 19 prosent svarer at de er usikre, mens 8 prosent ikke ville stemt på noe annet parti.Det suverent mest uglesette partiet er partiet som de siste månedene har scoret høyest på meningsmålingene. Halvparten av de spurte sier de ikke under noen omstendighet kan tenke seg å stemme Frp ved stortingsvalget neste høst. 35 prosent mener det samme om SV, mens 20 prosent sier de uansett vil forkaste KrF. (©NTB)