EFTA mot Nille i sjampotvist

EFTA-domstolen konkluderte tirsdag med at Nille brøt europeisk merkevarelov da de solgte Redken-shampoo importert fra USA i Norge.

Foto: Scanpix

For et år siden solgte Nille Redken-shampoo importert fra USA, til bunnpris i sine butikker. Skjønnhetsgiganten L'Oréal som eier varemerket, saksøkte, og saken endte i Follo tingrett. Rettssaken ble imidlertid stanset da retten fant de norske reglene for parallellimport uklare. Partene inngikk forlik mens saken ble sendt til EFTA-domstolen for vurdering. Tirsdag konkluderte domstolen i skjønnhetsgigantens favør.«Der et prinsipp om obligatorisk EØS-konsumpsjon gjelder, er parallellimport kun tillatt dersom de aktuelle varene har vært brakt i omsetning innen EØS med varemerkeinnehaverens samtykke», heter det i EFTA-domstolens rådgivende konklusjon.Det vil si at siden varelageret var anskaffet i USA, og L'Oréal dermed ikke hadde gitt tillatelse til europeisk distribusjon, konkluderte EFTA med at Nille har brutt europeisk merkevarelov.Rettssaken mellom L'Oréal mot Nille AS vil nå fortsette. (©NTB)