Fanget hai med fiskestang

Pål Jørgensen satte ny personlig rekord da han fikk ei håkjerring på 611 kilo på kroken i Trondheimsfjorden.

Foto: Scanpix

Håkjerringa bet på kroken på hele 600 meters dybde på Trondhjemsfjorden. Storfiskeren fra Sortland i Vesterålen måtte kjempe i en time og 25 minutter før beistet brøt gjennom vannskorpa, skriver SortlandsAvisa.- Det var et kick da jeg så hvor diger den var. Vi målte den etter alle kunstens regler og puttet så tallene inn i en offisiell formel. Den viste at vekta var 611 kilo, sier Jørgensen til Nordlys.Like etter ble fangsten sluppet løs. Håkjerringa er sannsynligvis 2-300 år gammel, og den fortjener å leve videre, mener Jørgensen.Fra før har Jørgensen fanget ei håkjerring på 353 kilo. Det skjedde på Svalbard for noen år siden. Den største håkjerringa som er fanget på stang i Norge ble tatt på Trondheimsfjorden i 1986. Den veide 775 kilo. (©NTB)