Fin dag på Oslo Børs

Regnet bøtter, men investorene på børsen var ikke preget av værsyke i morgentimene. Børsen var opp over en prosent. Nå har tempoet roet seg litt, men oppgangen er fremdeles pen.

Foto: Finansavisen

Cirka et kvarter etter at startskuddet for mandagens handel gikk på Oslo Børs var hovedindeksen opp 6,20 poeng til 449,10 poeng - det vil si en oppgang på sterke 1,41 prosent. Nå har imidlertid bildet endret seg noe, og hovedindeksen nå er opp 0,92 prosent.Prisen oljen er fremdeles høy og sterk, og selv om den er ørlite ned siste døgn har StatoilHydro en grei dag så langt, opp 0,88 prosent til 183,60 kroner per aksje.Vinnere og tapere På vinnerlisten så langt troner selskapet Awilco helt på topp. I morgentimene kom det en melding om at det kinesiske selskapet China Oilfield Services Limited (Cnooc) bekrefter at de vil legge et kontantbud på alle aksjene. Dette får markedet til å sende aksjen opp 15,64 prosent så langt.Norske Skog meldte om at de selger en av sine avispapirfabrikker i Tjekkia , og også dette tolkes positivt av markedet. Aksjen er høyt oppe på vinnerlisten med en oppgang på 4,63 prosent.IGE melder at selskapet har nylig har blitt tildelt en lisens for leting etter uran i Burundi , og dette sender aksjen opp 4,24 prosent. Også Electromagnetic Geoservices er en pen dag så langt, opp 6,38 prosent. Det Norske Oljeselskap er opp 5,05 prosent.Taperlisten er mager så langt, men selskapene Komplett, Canargo og Dockwise har røde tall å vise til så langt. Nedgang på hendholdsvis 2,78 prosent, 2,22 prosent og 2,06 prosent er fasit enn så lenge.OljenPrisen på olje holder seg fremdeles høy, dog har den svekket seg ørlite siste døgn. Et fat nordsjøolje med levering i august omsettes nå for 144,20 dollar. Det er ned 0,22 cent eller 0,15 prosent siste døgn.Den amerikanske lettoljen omsettes for 143,52 dollar per fat - ned 0,23 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.