Første rutefly fra Kina til Taiwan

Den første direkte flyavgangen fra Kina til Taiwan siden 1940-tallet.

Foto: Airbus

En gruppe kinesiske turister var torsdag med på den første direkte flyavgangen fra Kina til Taiwan siden 1940-tallet.Opprettelsen av flyruten er et resultat av at forholdet mellom kinesiske og taiwanske myndigheter er i ferd med å bedre seg. Det første ruteflyet fra Taiwan til Kina landet i Shanghai tidligere torsdag, og det var planlagt flere avganger begge veier over Taiwanstredet i løpet av dagen.Gruppen på over 100 kinesiske turister kan markere begynnelsen på en ny bølge av masseturisme på Taiwan. Befolkningen på øya deler språk og kultur med Fastlands-Kina, selv om ulike politiske systemer har bidratt til viktige forskjeller.Taiwan løsrev seg fra Kina da nedkjempede nasjonalistiske styrker flyktet til øya etter borgerkrigen i 1949. Men kinesiske kommunistiske ledere har i alle år siden insistert på at Taiwan fortsatt er en del av Kina. (©NTB)