Frp: Dårlige veier fører til dødsulykker

Frps Per Sandberg mener at elendige veier er en av de viktigste grunnene til at antallet dødsulykker øker dramatisk.

FrPs Siv Jensen sammen med Frps Per Sandberg i stortingssalen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Frps Per Sandberg oppmunter samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) til å ta et skippertak for vei og jernbane med bruk av oljepenger.- Det nytter ikke å overse advarslene fra Vegdirektoratet om at bevilgningene spises opp av prisstigning og at det går ut over vedlikehold, nye veiprosjekter og sikkerhetstiltak. Dette har bygget seg opp over mange år og kan umulig komme overraskende på samferdselsministeren, sier Sandberg til NTB.Sandberg, som leder samferdselskomiteen på Stortinget, finner det svært positivt at Navarsete nå åpner for å bruke mer oljepenger til veibygging som kan utføres av store, utenlandske entreprenører.Han frykter imidlertid at hun vil stange hodet mot en mur som består av embetsverket i Finansdepartementet, Transportøkonomisk institutt og Norges Bank. (©NTB)