Frykter "snille" automater

Tidligere spilleavhengige frykter Norsk Tippings nye, såkalte snille, automater som lanseres i høst.

Foto: Scanpix

Tidligere spilleavhengige frykter Norsk Tippings nye automater som lanseres i høst, og tror de såkalte snille automatene igjen vil kunne skape problemer.Antall personer som får behandling for spilleavhengighet har gått ned over hele landet etter seddelforbudet i 2006 og det påfølgende totalforbudet mot automater sommeren 2007. Blå Kors poliklinikk i Sandnes behandler for eksempel hele 70 prosent færre nå enn før innstrammingen, skriver Vårt Land.Mens problemet før var avhengighet av automatene er det nettpoker og oddsspill som skaper problemer for spilleavhengige i dag.Men fra høsten lanserer Norsk Tipping sine nye spilleautomater og Hjelpelinjen for spilleavhengige får telefoner fra spilleavhengige som er bekymret.- De klarte ikke å slutte så lenge automatene var der. Nå er de redde problemet dukker opp igjen med de nye automatene, sier fungerende daglig leder i Hjelpelinjen for spilleavhengige, Trond Aspeland, til avisen.De første automatene skal være i drift i september.