Har doblet sin formue på to år

Petter Stordalens pengepinge inneholder nå svimlende ti milliarder kroner. Men nå tror hotellkongen de gode tidene er over.

Foto: Finansavisen

Oppgangstider har ført til at Stordalens formue har vokst saftig. Verdianslag indikerer at hotelldriften, hotelleiendom, aksjer og kontanter nå har passert 12 milliarder kroner. Trukket fra samlet gjeld på cirka to milliarder, er Stordalen god for ti milliarder kroner. For drøyt to år siden anslo man at Stordalens formue var fire milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.Men nå er de godr tidene over for denne gang, skal vi tro hotellkongen selv- Vi vil igjen oppleve at blod flyter i gatene. Men i motsetning til sist, vil det bli veldig lite Choice-blod.Stordalen venter nå en konsolideringsbølge innenfor hotell, der det tilslutt står igjen tre aktører. Scandic og Choice er to av dem.Sitter shortHotelleieren har det siste året bygget opp en kapitalforvaltningsvirksomhet i Home Capital, som i dag har nesten 800 millioner kroner i short-posisjoner. Det innebærer at Stordalen satser på at aksjemarkedet skal falle, og ved hjelp av shorting kan han tjene penger hvis aksjemarkedet faller videre.- Jeg har vært pessimist ganske lenge, sier Stordalen til Dagens Næringsliv.