Helse-Hanssen vil hindre at folk blir syke

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) varsler at han vil kjøre en tøffere forebyggingspolitikk i Helse-Norge.

Bjarne Håkon Hanssen Foto: Scanpix

- Vi må se på hvordan vi kan bruke det økonomiske systemet til å få kjørt en tøffere forebyggingspolitikk i Norge. Klarer vi å lykkes bedre i det forebyggende arbeidet, slipper mange mennesker å komme på sykehus, sier den ferske helseministeren.Hanssen vil blant annet se på hvordan avgiftssystemet og kommunenes og statens helseutgifter kan utnyttes bedre i arbeidet med å hindre at folk blir syke.Etter en 14 dagers rundtur i Helse-Norge gjorde helseministeren sin siste sykehusvisitt i stekende sol i hovedstaden fredag. Han besøkte blant annet Ullevål universitetssykehus, Rikshospitalet og Radiumhospitalet.I sommerferien skal helseministeren fordøye alle inntrykkene fra rundturen. Til høsten setter han ned en prosjektgruppe som skal komme med de «kloke løsningene», som han selv sier, i helsesektoren. (©NTB)