Helse-Hanssens store reform

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen vil ha nytt system for sykehus og kommuner. - Det er mitt store reformprosjekt, sier han.

Bjarne Håkon Hanssen Foto: Scanpix

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) vil gjøre det mer lønnsomt for kommunene å ta imot pasienter som er ferdigbehandlet på sykehus.Hanssen vil ha et nytt økonomisk system for å bedre samarbeidet mellom sykehus og kommune.- Problemet i dag er at det finnes ingen økonomiske ordninger som går fra sykehus over til kommunen, sier Hanssen til NRK.- De kommunene som er flinke til å ta pasientene sine hjem raskt har bare utgifter på det, og sykehuset sparer pengene. Og de kommunene som ikke er flinke, de tjener penger og sykehuset får kostnadene, sier han.Hanssen satser på å ha systemet klart i april neste år.- Det er mitt store reformprosjekt: Å lage det nye økonomiske systemet som skal sørge for at vi får et samarbeid mellom sykehus og kommuner på en langt mer offensiv og bedre måte enn i dag, sier han. (©NTB)