Hustrig i langkø før Bruce Springsteen-konserten

De kunne fått en lun sommer-opplevelse de som lørdag, søndag og mandag formiddag stilte seg først i køen før Bruce Springsteen-konserten mandag kveld. Men været i Oslo ville det annerledes.

Foto: Scanpix

Det er bare de mest dedikerte blant fansen som er villige til å ligge i kø i to døgn for å komme først inn på konsertarenaen og sikre seg en attraktiv plass rett foran scenen. De som lørdag og søndag møtte opp foran Valle Hovin i Oslo, måtte i tillegg utstå vind, store nedbørsmengder og temperaturer nedover mot titallet.- Kaldt og kaldt. Det er jo tross alt ikke kuldegrader, lød kommentaren fra tre venninner som varmet seg på sommerøl og Underberger i formiddagstimene mandag.- Jeg er ikke gærenArne Odland (44) fra Bergen organiserer køen og har holdt ut siden natt til søndag for å komme tidlig inn på sin 48. konsert med The Boss.- Det er alltid noen som vil være først inn for å få den beste plassen foran scenen. Det er det som gir den ultimate konsertopplevelsen, sier han til NTB. Etter et døgn med regnvær i hovedstaden fikk han selv skiftet til tørre klær søndag kveld.- Jeg er jo ikke helt gæren heller, kommenterer han.Strengt systemOdland følger et velprøvd og velkjent køsystem som bli praktisert ved alle de store konsertene i Europa. Navn og etternavn blir tatt på dem som vil inn i køen, i byttet får de et nummer som er deres plass.- Vi har opprop annenhver time. De som ikke er på plass da, er ute av køen, sier Oddland mandag formiddag.Nummer 105 - tyske Marc Billeiter fra Nürnberg (21) - prøver på sin side å gni varme inn i frosne fingrene. Sammen med moren har han, noe underkledd i skjorte og svart vest, ventet siden 8.30 mandag morgen.- Det er for å sikre en stor opplevelse med Bruce Springsteen. Jeg har vært fan siden jeg var 11 år gammel, sier han. (©NTB)