Hvite bønder angrepet

Hvite bønder i Zimbabwe er blitt utsatt for voldelige angrep etter gjenvalget av president Robert Mugabe.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Hvite bønder i Zimbabwe er blitt utsatt for voldelige angrep etter gjenvalget av president Robert Mugabe, melder sørafrikansk TV.De fleste angrepene skal ha funnet sted i Mashoneland sørvest i Zimbabwe, og de er blitt mer alvorlige i etterkant av den omstridte andre runden i presidentvalget, som ble holdt fredag.Fjernsynsstasjonen SABC viste mandag bilder av ofre for voldsepisodene mens de fikk behandling på et sykehus i hovedstaden Harare. Flere av dem hadde alvorlige skader.En 75 år gammel bonde forteller at han, kona og svigersønnen ble beskutt, bortført og banket opp. Flere av voldsofrene sier de tror angrepene har sammenheng med at de har forsøkt å gå rettens vei for å hindre at gårdene deres beslaglegges av zimbabwiske myndigheter.Jordreformene til Mugabes regjering har ført til at antallet hvite bønder i Zimbabwe er blitt redusert fra over 4.500 til rundt 350. Det uttalte formålet med reformene var en mer rettferdig fordeling av landbruksjord, men kritikere mener at mange eiendommer er blitt delt ut til støttespillere av Mugabe som ikke har greie på gårdsdrift. (©NTB)