Iran-leder: - Vi må ikke provosere

En rådgiver for Irans åndelige leder sier landet må ta diskusjonene om sitt atomprogram alvorlig, og unngå å provosere

Foto: Creative Commons - Public domain

Utenrikspolitisk rådgiver Ali Akbar Velajati for Irans åndelige leder ayatollah Ali Khamenei sier Iran må ta diskusjonene om sitt atomprogram alvorlig, og unngå "provoserende" uttalelser.Uttalelsene kom i et intervju med avisen Jomhouri Eslami, ifølge Bloomberg News tirsdag.Flere representanter for Iran har de seneste dagene gjentatt at landet vil ramme oljeskipningene ut av gulfen hvis landet blir angrepet. Det har også blitt spekulert blant annet fra amerikansk side i at Israel planlegger et angrep på Irans atomanlegg.- Offisielle representanter og politiske eksperter bør unngå å gi irrasjonelle og provoserende kommentarer og slagord, sier han.