Jagland vil ikke forhaste seg i Bratli-saken

Stortingspresident Thorbjørn Jagland vil ikke spekulere på om Kjell Arne Bratli, ombudsmann for Forsvaret, kan fortsette i stillingen etter Økokrims forelegg på 75.000 kroner for korrupsjon.

Jagland synes situasjonen er beklagelig, men er veldig nøye med ikke å mene noe om forholdene som ligger til grunn for forelegget, eller nøkkelspørsmålet om Bratli eventuelt har brutt Stortingets tillit.- Ombudet er valgt av Stortinget, og det blir eventuelt Stortinget i plenum som avsetter ham. Men det er en del uklarheter rundt saken, og jeg vil ikke komme Stortingets behandling i forkjøpet. Først skal presidentskapet gå gjennom saksforholdene og komme med en tilråding, sier stortingspresidenten til NTB.Stortinget er gått fra hverandre for sommeren, og Jagland ser ingen grunn til å sette i verk en ekstraordinær innkalling av presidentskapet. Det vil dermed gå noen uker før det skjer noe, men saken vil ikke dermed ligge på vent helt til Stortingets åpning i oktober.(©NTB)