Jens: Ikke umulig at Siv blir statsminister

- Et flertall av H og Frp kan gjøre Siv Jensen til statsminister, i spissen for en regjering som vil øse ut penger, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) utelukker ikke at Norges neste statsminister kan hete Siv Jensen. Men før det kommer så langt, skal de rødgrønne gjennom en valgkamp med fullt trøkk over hele fjøla for å holde Frp fra makten.Stoltenberg tar ferie på et tidspunkt da Frp er på formtoppen og meningsmålinger og politiske kommentatorer synes å avskrive gjenvalg for de rødgrønne regjeringspartiene. All nyere politisk historie viser at regjeringer jevnt over går etter én periode. Velgerne blir stadig mer utålmodige og krever full tilfredsstillelse på kortest mulig tid.Stoltenberg vil bryte med dette mønsteret.- Politikk handler om å endre historiens gang. Det er fullt mulig å snu den nedadgående trenden, og det er fullt mulig for oss å vinne valget i 2009. Jeg har selv vært med på valgkamper der Ap alene har løftet seg 5-6 prosentpoeng i løpet av sommeren før et valg. Men det er ikke noen selvfølge. Det må hardt arbeid til. Nå handler det om å klargjøre de politiske valgene, sier Stoltenberg til NTB.Uttalelsene kommer på sykkelrunden han tradisjonelt tar rundt Sognsvann i starten av fellesferien.- Jeg hart alltid vært dypt uenig med Frp, men har respektert Carl I. Hagen og Siv Jensen som politiske motstandere i mange år. Det jeg reagerer på, er at hver gang de møtes med politiske argumenter, hevder de å bli mobbet og påtar seg en politisk offerrolle. De må svare for seg på alle de politikkområder der de har helt andre løsninger enn de øvrige partiene, krever Stoltenberg.Han mener Frp står for usosiale verdier og en politikk som er helt urealistisk og ugjennomførbar. Den vil gi en totalt annerledes retning på samfunnsutviklingen enn det som i flere tiår har vært den norske modellen. Nå må Høyre finne ut av sitt uforløste forhold til Frp og gi velgerne svar på hva de to partiene eventuelt vil gjøre sammen etter valget, og hva slags politikk de skal føre.Velgerkrav- Dette har velgerne krav på å få vite. Et flertall av H og Frp kan gjøre Siv Jensen til statsminister i Norge, i spissen for en regjering som vil øse ut penger, privatisere høyt og lavt og svekke hardt opptjente rettigheter i arbeidslivet. Dette angår folk, sier statsministeren engasjert. (©NTB)