Jordbærmanko på Østlandet

Jordbærprodusentene på Østlandet klarer i øyeblikket bare å levere 60 prosent av det markedet etterspør.

Jordbærprodusentene på Østlandet klarer i øyeblikket bare å levere 60 prosent av det markedet etterspør.Det sier Simen Myhrene, produsent og jordbærkoordinator for Gartnerhallen, til Nationen. - Fellesferie med godvær blant annet på Sørlandet gjør at etterspørselen etter jordbær går i taket. Det kan gjøre det vanskelig å produsere nok i forhold til behovet, sier Myhrene.Jordbærsesongen på Østlandet startet svært tidlig i år med rekordvarme i mai. Denne varmeperioden var ikke til gagn for jordbærene, som nærmest fikk seg et varmesjokk.Hvert år omsettes det jordbær over disk for rundt 17,6 millioner kroner i Norge. I tillegg kommer en stor uregistrert omsetning. Salget over disk økte med 5 prosent fra 1997 til 2007.