Kirketjener berget laksen

En kirketjener ble bergingen for en Oslo-direktør som fikk fisk på kroken i elva Eira i Romsdal i forrige uke.

Foto: Marine Harvest

Kirketjener Leif Helge Solhjell og hans medhjelpere var i fullt arbeid med å ta opp en grav ved Sira kirke, som ligger like ved elva. På den andre siden av elvebredden sto direktør Stein Aukner og fisket, og han fikk plutselig napp. Det førte til at kirketjeneren og hans folk tok en pause i sommervarmen for å følge med i kampen mellom fiskeren og laksen.Så viste det seg at snøret satte seg fast i en rot på den siden av elva der kirketjeneren og hans folk sto. Gode råd var dyre. Aukner ropte og spurte om de kunne skremme løs fisken, men elva var for dyp til at det gikk. Kirketjener Solhjell viste seg å være en handlekraftig mann. Han hoppet like godt i elva, dykket ned og fikk snøret løs. Så tok han laksen i sporen og hjellene og svømte over og leverte den egenhendig til en lykkelig fisker.- Elva var ikke så stri at det var risikabelt, forsikret Solhjell.Det er Romsdals Budstikke som forteller denne spesielle fiskehistorien. Laksen var på åtte kilo. Den skal bli til festmat på Voksenkollen, ikke som gravlaks, men som røykt laks. (©NTB)