Kjøtt med salmonella velter inn i Danmark

Tonnevis av salmonellasmittet kjøtt fortsetter å velte inn i Danmark, og utsetter intetanende kjøpere for sykdomsfare.

Skjerpet kontroll har ikke hjulpet, skriver Politiken.For halvannet år siden satte den danske regjeringen av millioner av kroner til bedre sjekk av importert kjøtt. Men disse tiltakene har ikke fungert, og myndighetene medgir at problemet er stort, het det på København-avisens nettsider tirsdag.- Det tar noen dager å undersøke om det er bakterier i kjøttet og hva slags bakterier det i så fall er snakk om. Derfor kan det dessverre skje at holdbarhetsdatoen blir overskredet, sier beredskapssjef Kim Vandrup i næringsmiddelkontrollen Fødevarestyrelsen til Politiken.Avisen har gjennomgått 62 saker fra 2007 og 2008, der Fødevarestyrelsen bestemte at kjøtt skulle trekkes tilbake fra butikker og restauranter fordi det inneholdt farlige bakterier. Men i 70 prosent av disse sakene var kjøttet allerede solgt og spist, da avgjørelsen ble fattet.Salmonella er en tarmbakterie som kan finnes i matvarer som kjøtt og egg. Folk som får i seg slike bakterier, kan bli rammet av diaré, oppkast og vekttap, og salmonellasmitte krever årlig rundt 35 menneskeliv i Danmark. (©NTB)