Kommer det flere renteøkninger i EU?

Snart skal ECB-sjef Jean-Claude Trichet si mer om muligheten for nye renteøkninger. Det kan gå mot et rally for euroen.

Foto: HegnarOnline

Euroen har svekket seg litt mot dollar etter at den europeiske sentralbanken (ECB) som ventet satte styringsrenten opp 0,25 prosentpoeng til 4,25 prosent.Nå er alles blikk rettet mot pressekonferansen der ECB-sjef Jean-Claude Trichet vil gi nye hint om de pengepolitiske utsiktene.Du kan følge redegjørelsen live på web-TV her fra kl. 14:30.- Hvis han snakker om ytterligere inflasjonsrisiko på oppsiden, vil alle anta at nye renteøkninger er mulige og jeg tror da at vi vil få et rally i euroen, sier Tom Vosa, sjef for markeder hos nabCapital, til Reuters.Euroen står nå i 1,5883 mot dollar, som er flatt for dagen og litt ned fra to-måneders høyestenotering på 1,5909.Siste krysninger fra valutamarkedet USDNOK 5,0652 EURNOK 8,0470 GBPNOK 10,0734Les hele rentebeslutningen til ECB her. Vær forberedt på at pågangen kan være så stor at du må forsøke flere ganger for å komme inn på denne siden.Les mer om den islandske og den svenske rentebeslutningen her.