Kongsberg Gruppen får inn 1 mrd

Kongsberg Defence & Aerospace signerer kampflyavtale med Lockheed Martin

F-35 Foto: Scanpix

Kongsberg Gruppens Defence & Aerospace-divisjon signerer i dag en endelig rammeavtale med Lockheed Martin om produksjon av deler i kompositt og titan til det nye kampflyet Joint Strike Fighter.Avtalen innebærer at Kongsberg blir eneleverandør i den første fasen av serieproduksjonen, og gjelder deler til 306 fly til en verdi av cirka 1 milliard kroner, heter det i en børsmelding fra selskapet.Denne delen av avtalen skal ifølge selskapet ikke være avhengig av det kommende norske valget av nye kampfly.Avtalen om produksjon til F-35 Lightning II er et resultat av forhandlinger ført på bakgrunn av rammeavtalen som ble signert i januar 2007, og har et potensial på cirka 6 milliarder kroner dersom Norge velger Joint Strike Fighter som kampfly til Luftforsvaret.