Kortsvindelen florerer

Stadig flere nordmenn blir utsatt for kortsvindel og identitetstyveri. Sommeren er høysesong.

Betaling - Foto: Scanpix

Denne våren har rekordmange nordmenn blitt utsatt for kortsvindel i Storbritannia, skriver VG mandag. Fra mars til juni forsvant i alt 9,2 millioner kroner fra kontoene til 500 nordmenn. I slutten av forrige uke opplevde Nordea at ytterligere 20 kunder ble svindlet for totalt 300.000 kroner.- Sommeren er høysesong for kortbruk og dermed høysesong for svindel, sier informasjonsdirektør Rune Sjøhelle i Nordea.Både Økokrim og Finansnæringens Hovedorganisasjon har merket seg en økning i omfanget av svindel med kort de siste årene. Også identitetstyveri blir stadig mer vanlig, og svindlerne er blitt proffere og bedre organiserte. Enkelte holder ofrene under oppsyn i flere måneder før svindelen.