Lav kjendisfaktor i Helga Pedersens bryllup

Arbeiderpartiets nestleder, fiskeri- og kystminister Helga Pedersen, gifter seg kommende lørdag. Det blir lav kjendisfaktor blant gjestene.

Foto: Scanpix

Ifølge avisa Finnmarken har Pedersen og hennes brudgom Erik Brenli valgt å invitere bygdefolk og lokale ordførere fremfor rikspolitikere og andre kjendiser. Vielsen skal foregå i Vestertana kirke.- Mange slektninger er skuffet over at det ikke blir noe kjendisbryllup, sier en munter Helga Pedersen.På gjestelisten står verken statsminister Jens Stoltenberg eller andre profilerte navn i norsk politikk.- Jeg regner med at alle mine kolleger har lyst til å tilbringe ferien på hytter og andre steder sammen med sine. Vi samler slekt, venner og ellers de nærmeste.Det blir 150 gjester i bryllupet, blant dem alle de 20 innbyggerne i Vestertana. Det er 30 år siden noen fra bygda Vestertana sist ble viet, derfor er det en stor lokal begivenhet. Tidligere Tana-prest og venn av familien, Tore Johnsen, skal forestå den kirkelige handlingen.Festen holdes i enkle omgivelser i det gamle skolehuset på Gargogeahci. Noen telt er rekvirert, men brudeparet håper på godvær når det inviteres til grilling av lokal laks og lam ved fjorden.Helga Pedersen traff sin tilkomne Erik Brenli for fire og et halvt år siden, da hun var fylkesordfører og han var på jobb som journalist i Finnmark Dagblad. Sammen har de datteren Anna på 1 1/2 år. (©NTB)