Liberalister må se seg slått av sosialistene

Den liberale tankesmia Civita ble overrasket over hvor mange som kalte seg sosialister da den fikk gjennomført en undersøkelse av nordmenns politiske ståsted.

Foto: HegnarOnline

I valget mellom sosialist, sosialdemokrat, liberal eller konservativ svarer 17,8 prosent av de spurte at de vil beskrive seg selv som sosialist. Det viser en ny undersøkelse som er utført av Norsk Gallup for Civita.- Vi synes det var overraskende mange som svarte at de er sosialister, sier tankesmias leder Kristin Clemet til Dagens Næringsliv.I undersøkelsen kommer liberalistene på jumboplass med en oppslutning blant 14,7 prosent av de spurte. 22,5 prosent av de spurte i undersøkelsen kaller seg konservative, mens 21,3 prosent beskriver seg selv som sosialdemokrater.(©NTB)