Må selge tilbake kraft

Olje- og energidepartementet tar oppgjør med selskaper de mener har brutt kraftavtalen med staten.

Olje- og energidepartementet tar et oppgjør med selskaper departementet mener har brutt kraftavtalen med staten.Olje- og energidepartementet pålegger Elkem og Huhtamaki å selge tilbake kraft som ikke har gått til industriproduksjon, skriver Aftenposten mandag.Kraftavtalene som har sikret selskapene billig strøm i ei årrekke, ble inngått på betingelse av at strømbruken skulle gå til industriproduksjon i Norge. Likevel er det gjennomført omfattende nedskjæringer og omlegginger av industriproduksjonen.- Selskapenes forbruk av kraft til industriell produksjon har lenge vært lavere enn det vilkåret som er satt, sier underdirektør Helga Stenseth i Olje- og energidepartementet til Aftenposten.Elkem, som har videreformidlet sin kraft til franske Eramet, aksepterer pålegget fra departementet.